van den Haak
ENERGIEADVIES
van den Haak

ENERGIEADVIES
van den Haak ENERGIEADVIES

Over mij

Adviezen

Steeds meer mensen willen zonnepanelen, maar weten na enig zoeken toch moeilijk een keuze te maken. Voor VvE’s geldt nog meer dat er veel te kiezen en uit te zoeken is. De ins en outs van zonne­paneel­systemen ver­helderen voor eigenaar­bewoners doe ik al vanaf 2012 en voor VvE’s sinds 2015. In de adviezen over zonnepaneel­systemen is mijn focus om de diverse mogelijkheden helder te presenteren zodat de project­eigenaren een keuze kunnen maken waar ze van weten wat opbrengsten, kosten en baten zijn. Uiteraard komt dan ook aan bod hoe het systeem er technisch uitziet, waar de verschillende componenten worden ge­ïnstalleerd. Voor bewoners van een VvE die in een ALV een besluit moeten nemen is die helderheid in een overzichtelijk advies cruciaal.

Samenwerkingspartners

Adviseren over oplossingen voor het verduurzamen van woningen is een grote passie. Daarbij werk ik graag samen met lokale partijen, waaronder Energie-U, Beng!, SoftEnergy en Biltse Zonnedaken.

Verduurzamen

Voorheen heb ik bij diverse woning­corporaties en gemeentes gewerkt aan de opgave om woningen te ontwikkelen, renoveren en te verduurzamen om goed en fijn wonen in wijken voor iedereen mogelijk te maken. Ook in deze opgaves met hoge verwachtingen, krappe budgetten en gecompliceerde besluit­vorming bleek verhelderen, vragen naar de vragen achter de eerste vraag en scenario’s uitwerken nuttig om de discussie over projecten te kunnen voeren en besluiten te kunnen nemen.

Opleiding

Mijn werk is gestart na de opleiding aan de Technische Universiteit Delft waar ik bouw­kunde heb gestudeerd. Tijdens de studie heb ik me vooral op woningbouw, renovatie en verduurzaming gericht.

Meer info

Wilt u meer weten over mij en mijn werk? Lees dit interview door Energie-U en deze berichten op duurzaamdebilt.nl, jouwhuisslimmer.nl en Milieucentrum Utrecht. Heeft u vragen, neem gerust contact met mij op.